Online blended learning

Blended learning; leren door verschillende activiteiten, zowel online als offline, te combineren. Afhankelijk van de gehanteerde definitie krijgt die combinatie een eigen invulling:

  • een mix van leren met en zonder technologie. Bijvoorbeeld: een combinatie van e-learning en klassikaal leren,
  • een mix van vormen van e-learning, zoals synchroon en asynchroon e-learning. Bij synchroon e-learning leer je tegelijk met andere studenten in een lichting, quest of cohort, alleen je bent op een verschillende locatie. Bij asynchroon e-learning leer je op je eigen tijd en in je eigen tempo. Er is wel interactie met medestudenten mogelijk, maar je werkt niet allemaal op hetzelfde moment aan een opdracht,
  • een mix van didactische strategieën, ongeacht het gebruik van technologie.

Webinars, whitepapers, e-books, YouTube-filmpjes, communities, kennisbijeenkomsten, één op één coaching sessies, mentoring, coaching-on-the-job, functieroulatie of kennisdeling, alles waar je kennis op doet kan zijn verweven in een blended learning oplossing. Je maakt hierbij gebruik van verschillende werkvormen waardoor je hersenen aan het werk zet en zintuigen prikkelt van de individuele deelnemers, die elk een eigen leervoorkeur hebben. Met als resultaat meestal een effectiever leertraject met een hoger leerredendement.

Perview is implementatiepartner van onder andere Thinkific en Ruzuku en helpt jou als ondernemer om je expertise en content te digitaliseren en volledig online of blended aan te bieden in je eigen online academy. Als aanvullend verdienmodel, als teaser voor je offline trainingen of consultancy diensten. De commerciële mogelijkheden zijn legio en het all-in-one learning management platform van Thinkific leent zich er uitstekend voor.

Wil je het zelf ervaren? Klik hier om het Thinkific platform een maand lang gratis uit te proberen (PRO licentie incl. growth package). Ik hoor graag je ervaringen.